FAKTA YG MENGEJUTKAN!!

                                     
                                      SEBAB2 KENAPA PENJARA PUDU DITUTUP??!!






Berlaku di Penjara Pudu Kuala Lumpur di suatu ketika dulu. Hanya boleh disebarkan pada orang2 tertentu sahaja... Sebelum Penjara Pudu ditutup dulu pernah diceritakan bahawa terdapat satu bilik dipanggil "Bilik Terakhir". Dibilik inilah seringnya berlaku kejadian pelik sejak Penjara Pudu ditutup.


Dinamakan "BILIK TERAKHIR " adalah kerana dulu ia merupakan bilik kediaman terkahir bagi si pesalah jenayah berat sebelum menjalani hukuman gantung sampai mati pada keesokan harinya dibilik gantung..


Di BILIK TERAKHIR inilah pesalah dikatakan akan meratap, menangis, menjerit, bercakap seorang diri dan berbagai lagi perlakuan kerana menyesali Kesalahan mereka yang lalu. Mereka menjadi begitu kerana dikatakan tidak kuat semangat menghadapi maut keesokan harinya yang telah diketahui mereka. 


Menurut kata warden-warden yang masih ada di Penjara Pudu sewaktu proses pengosongan Penjara Pudu dijalankan, mereka sering terdengar suara2 sayu meminta tolong, suara orang menangis dan bermacam-macam lagi dari Bilik Terakhir tesebut.


Tak kurang juga ada diantara warden yang terlihat seekor kambing hitam sering masuk menembusi pintu bilik itu tanpa dibuka dan kemudian tidak pula kelihatan kambing keluar semula.

Ramai bomoh dan pawang yang dipanggil bagi memulihkan bilik tersebut mengatakan bahawa suara2 yang sering kedengaran diwaktu malam dari Bilik Terakhir itu adalah akibat roh-roh pesalah yang mati ditali gantung tersebut tidak tenteram kerana mati mereka ditali gantung.


Nak dijadikan cerita pada suatu malam Jumaat ketika hujan renyai-renyai seorang warden telah ditugaskan mengawal kawasan yang berhampiran dengan "Bilik Terakhir" itu. Ketika sedang berkawal kira-kira lebih kurang pukul 01:00 pagi beliau terdengar seperti tapak kaki sedang berlari-lari berhampiran bilik tersebut.


Ia cuba beranikan diri untuk untuk melihat apakah bendanya itu. Sedang ia mengamat-amati maka terlihatlah dalam kesamaran seekor kambing hitam sedang menuju kearah Bilik Terakhir itu lalu lesap begitu saja. Ia berasa harian bagaimana seekor kambing boleh ada dikawasan itu? Oleh kerana ingin tahu ia beranikan juga diri menghampiri Bilik Terakhir itu.


Alangkah terperanjatnya mendapati pintu bilik itu telah bertukar menjadi pintu gua. Mulalah ia berasa gementar, seram serta menggigil ketakutan namun diberanikan juga diri memasuki pintu gua yang samar-samar itu sambil meninjau-ninjau didalamnya jika terlihat akan kambing tadi. Apabila sampai je ke dalam gua tersebut alangkah terperanjatnya ia bila didapati banyak harta karun dalamnya. Ia cuba mengambil harta itu tetapi tiba-tiba hilang dari pandangan lalu menjelmalah satu lembaga yang mengerikan seraya berkata,

                                                             -
                                                             -
                                                             -
                                                             -
                                                             -
                                                             -
                                                             -
                                                             -
                                                             -
                                                             -

"Heyyyyyy manusiaaa. Jangan awak sentuh harta itu. Hartaaaa itu bukan kauuu yang punyaaaa "

"Ahmad Albab yang punyaaaaaa" Ha Ha Ha Ha Ha "Yaaaaaaa, Ahmad Albab yang punyaaaaaa ... "






Tahniah kerana minat membaca.

p/s:-sy pun terkena, so apa salahnya foward & share dengan kawan2 lain pulak!! hahahaha

19 comments:

Danee said...

hahaha :D

last skali tu plot twist :D

Aliah Nuqmans said...

menyinggah kat cni skali trserempak dgn ahmad albab la pulakk. hahahah

dulu penah ade rombongan pegi penjara pudu. cuak giler nak masuk. huuuu

Mawar Putih said...

Hadoi!!! Suspen jer. Nmpak dah macam betul last ending tue buat tepuk dahi. hahaha...

Nurse & Engineer to be said...

xmustahil bende2 mistik mcm ni ade kan :-)

D'ya D'ana said...

last skali tu cam ada pelik skit,,haha siap ada gua bgaii hahah

Tempoyak Goreng said...

Sengal!! aku punya la syok dah bace ingatkan nak bagi fakta betol.. ahahah.. nak ambek ni tembek kat entri aku la.. leh? :) aduhhh.. kene troll aku..

Iyraa Cariyno said...

@Tempoyak Goreng hehe..relaxs

Iyraa Cariyno said...

@Aliah Nuqmans untung la ada pengalaman pergi pnjara pudu.. :)

Nory Zoulkefle said...

hahhaa...terkono den..

Ieta Mat Saad said...

ish3... sobar je la... ingtkn realiti... rupanya fantasia... hehe

Mia Liana said...

aduiiiiii.. terkena pula....

tenku butang said...

aiyakkk.. terkena temann.. adoiii!

Alien Ohsem said...

Ouch. Ahmad Albab rupenye x)

Ahmad Kamil said...

woot woot..ini blog ahmad albab punya..!! haha..=P


Perlu ke free education di Malaysia?

http://iniblogabangkamil.blogspot.com/2013/04/free-education-do-we-really-need-it.html

Aminin said...

ngah syok baca... yang last tu potong line betul la hahaha...

BeautifulNara Terjah Blog Aminin, Siapa Abang Nara Sebenarnya? - Hot

Wak Gelas™ said...

salam jumaat dr wak yee..,eHHHee

cik didiey said...

hahaha!!!! didiey xbaca pown.sebab didiey pernah baca.
cuma baca part last..ahmad albab..hikhik!!

Syafiqa Liayana said...

cite nie betul ke x?kenapa tiba2 ada ahmad albab?XD

Ismah Atikah said...

cisss. menyesal baca :p HAHA

Anda di tag. Wee XD http://diaryismah.blogspot.com/2013/04/the-2nd-giveaway-by-farah-arina.html